Märke med gul anka med texten bra gjort, Folktinget tackar

Bra gjort, Folktinget tackar!

Med den här Bra gjort-stämpeln vill vi visa vår uppskattning för att någon på ett positivt sätt lyfter upp det svenska. I första hand ger vi stämpeln till aktörer, organisationer, företag, myndigheter och personer inom kundbetjäning som mest verkar på finska.

Har du förslag på vem som borde uppmärksammas? Hör av dig till folktinget@folktinget.fi! 

#bragjort #folktingettackar

Här listar vi vilka vi hittills uppmärksammat! 

Skatteförvaltningen gör alltid sitt bästa för att ge en god svenskspråkig service. Du får alltid svar på svenska när du ringer deras kundtjänst, deras webbplats fungerar utmärkt på svenska och sedan maj är det också möjligt att chatta med dem på svenska. När man är i kontakt med andra myndigheter får man ofta begära att få svenskspråkig service, så inte vid Skatteförvaltningen. Bra gjort, Folktinget tackar!

   

Mika Salminen och Asko Järvinen har under den här våren synts mycket i media. De har kontinuerligt gett information och svarat på frågor om coronaviruset även på svenska. Att få kunskap om den rådande pandemin på sitt eget språk är viktigt. Bra gjort, Folktinget tackar!

Mika Salminen är chef för hälsosäkerhetsavdelningen på Institutet för hälsa och välfärd och Asko Järvinen är överläkare med ansvar för infektionssjukdomar vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

Godiset Aakkoset firar 50 år i år och gör det med en fin kampanj för att lyfta upp svenskan i Finland och också andra språk. Det tycker vi är roligt! Bra gjort, Folktinget tackar!

   

 

Stöd Folktinget  

Svenska Finlands folkting
Snellmansgatan 13 A
00170 Helsingfors

folktinget@folktinget.fi
+358 (0)9 6844 250