Article

Folktinget on antanut lausunnon perusopetuksen B1-kielen tuntijaosta. B1-kielellä viitataan perusopetuksen keskipitkään oppimäärään.

Folktinget toteaa yleisesti, että B1-kielen opintojen tulee alkaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, viimeistään kuudennella vuosiluokalla. Folktinget katsoo, että esitys B1-kielen (ruotsi) opetuksen lisäämisestä vuosiluokille 7–9 suunnatulla yhdellä vuosiviikkotunnilla on oikean suuntainen toimenpide. Folktinget edellyttää kuitenkin, että tuntijakoa lisätään kahdella vuosiviikkotunnilla yhden vuosiviikkotunnin sijaan vuosiluokilla 7–9, jotta vältetään kielenopetuksen keskeytymisen vaara.

Lue lisää

 

Article

Folktinget on yhteistyöelin, jonka tehtävänä on edistää ruotsinkielisen väestön kielellisiä oikeuksia Suomessa. Toimimme yli poliittisten rajojen.

Lue lisää

Article

Yksi Folktingetin tärkeistä tehtävistä on julkaista tiedotteita ja tilastotietoja ruotsinkielisestä Suomesta. Suosituin julkaisu on selkokielinen suomi-ruotsi-sanasto hoitotyöhön.

Tilaa tästä

Article

Folktinget: Lähde ehdokkaaksi ja käytä äänioikeuttasi hyvinvointialuevaaleissa

Lue lauselma 

Ajankohtaista

Vangeilla pitäisi olla mahdollisuus kuunnella ruotsinkielisiä radiokanavia

Folktinget on ottanut yhteyttä Rikosseuraamuslaitokseen vankien mahdollisuuksista kuunnella ruotsinkielisiä radiokanavia vankiloissa.

Maksuttomat kielikokeet ovat askel oikeaan suuntaan

Folktinget on antanut lausunnon hallituksen esitysluonnoksesta, jossa hallitus esittää valtionhallinnon kielikokeiden ja yleisten kielitutkintojen maksullisuuden poistamista. Folktinget pitää hallituksen esitystä tarpeellisena ja tärkeänä.

Vakavuutta ja huumoria palkittiin kun Folktinget jakoi ruotsalaisuuden päivän palkintoja

Ruotsalaisuuden päivän pääjuhlaa vietettiin tänä vuonna Pietarsaaressa Schaumansalissa. Juhlallisuuksien suorassa tv-lähetyksessä jaettiin neljä palkintoa.

Hanki ilmainen lippusi ruotsalaisuuden päivän juhlaan Pietarsaaressa!

Ruotsalaisuuden päivän juhlaa vietetään tänä vuonna Pietarsaaren Schaumansalissa, ja juhla on myös katsottavissa televisiossa ja Yle Areenassa 6. marraskuuta alkaen klo 19.55. Illan aikana Folktinget tarjoaa musiikkia, mielenkiintoisia keskusteluja ja jännittäviä palkintojenjakoja. Lippuja juhlaan on saatavilla maanantaista 9.10.2023 alkaen.

Folktinget tänä vuonna vahvasti esillä SuomiAreenalla Porissa 27.–30.6.2023

Folktinget järjestää politiikkaviikon aikana kaksi keskustelutilaisuutta ja on läsnä Kansalaistorin Café Svenskfinlandissa yhdessä Natur och Miljön, Finlands svenska 4H:n, Novia ammattikorkeakoulun ja Svenska kulturfonden i Björneborgin kanssa.